Star Wars Jedi: Survivor

Sebastian Brynestad
10 mai 2023
PlayStation 5

Finner ikke opp kruttet, men leverer til de grader eksplosivt likevel.

Da var det endelig her, da! Soulslike-spillet som handler om en ung rødhåret mann med spesielle krefter, og en indre flamme som brenner for det som er rett!

NEI! Jeg snakker ikke om deg, Hedemann, men om Cal Kestis!

Jeg har nemlig spilt det nyeste Star Wars spillet, og har ved å seile etter livets vind endt opp i en posisjon hvor min mening om nevnte spill sendes ut på eteren til en hærskare av mennesker, og ender opp i deres bevissthet. "Herregud, så vakkert formulert" tenker du, men som Ibsen en gang kanskje sa: "Nok pretensiøst piss, bruk force pull på krakken, force push den bortatt glaset, så skal jeg anmelde Star Wars Jedi: Survivor!"

Det blir alltid knuffing i skolegården når noen uttaler navnet til Tage-Louis feil.

Jedi: Survivor er et action adventure-spill med elementer fra spill som Dark Souls, det vil si utfordrende, presis, og skill-basert combat, tøffe fiender og et oppgraderingssystem der du gradvis utvikler de egenskapene du ønsker! Og ja her er det mulig å utfordre seg selv skikkelig. Jeg spelte på Jedi Grand Master, men er du keen på mer story-vibe, så er det mulig å sette ned vanskelighetsgraden når som helst. Jeg har hørt at noen der ute liker det, men jeg anbefaler på det sterkeste å spille på f.eks hard! Veldig veldig gøy, og så får du mestringsfølelse også. Hæ?

Spillet ser meget vakkert ut, og på ps5 fungerer alt som det skal. Noe pop in og noen stutters i framerate er det, men ingenting som ødela gleden! Det har kommet meg for øret at det er langt værre på pc, så sjekk status der før du eventuelt kjøper.

Det er klart det er lengden som teller.

Historien setter oss igjen i skoene til Cal Kestus, 5 år etter forrige spill. Du starter heldigvis med alle dine krefter, men flere skal det bli. Med nye og gamle force-krefter, samt varierte Lightsaber teknikker du kan velge mellom og oppgradere og en meget tilfredsstillende mobilitet, så føler man seg som ekte Jedi, det er rett og slett kick ass.

Jeg skal ikke spoile noe her, men historien finner ikke opp kruttet. Du møter nye og gamle fjes i et eventyr med episke slag, storslåtte set pieces og helt greit utfordrende puzzles. Fiendevariasjonen er bedre denne gangen og verdenene du besøker er større og mer levende. Spe på fine medmenneskelige og medromvesentlige relasjoner, moralske avgjørelser, og et rollegalleri du blir glad i - så har du et spill! Et bra et! Cal Kestus har fortsatt karismaen til en obosblokk, men hans lille robotkumpan BD-1 veier opp for det med sine nusselige sprell.

Også musikken da. Sier bare 10/10, jeg.

I Jedi Survivor kan du Cal Customize din Cal Kestis.

Jeg merket dog etter de rundt 20 timene det tok å fullføre story og en del side-quests at jeg var ferdig og fornøyd. Jeg ble ikke gira på New Game+ med en gang, og en del av sidequests føltes litt padette, men jeg kommer til å spille det igjen, og gleder meg til en eventuell DLC.

Star Wars Jedi: Survivor kan med trygghet anbefales alle som liker action-adventure, og er et must buy for Star Wars-fans! Det får derfor 90 av 100 Obosblokker med Cal Kestus-sveis og midiklorianer off the scale!

Poengsum

90/100