Party Animals (Førsteinntrykk)

Ida Horpestad
27 sep. 2023
Windows

Ingen festløve - men en artig vorspielgaupe.

Allerede i 2020 fikk vi prøve de første demoene fra spillet Party Animals - et spill der du og vennene dine kan konkurrere med og mot hverandre. Nå er endelig det ferdige resultatet her, og jeg har testet det i mæget hyggelig lag! 

Klassisk grisegutter å holde en ladning i hver hånd.

Det finnes en gjeng nerder som kaller seg onsdagsdiktaturet, som rullerer på hvem som får bestemme hvilket spill de skal spille den påfølgende onsdagen. Jeg fikk bli med denne kremgjengen for å teste Party Animals i sitt rette element: sammen med en gjeng konkurranselystene og hyggelige nerder. Denne «anmeldelsen» er dermed basert på mitt og vårt førsteinntrykk av spillet. 

Party Animals kan minne om andre spill som Gang Beasts og Fall Guys. Du spiller som en søt dyreavatar, og må utkonkurrere de andre ved å være taktisk og god til å slå fra deg. Spillet byr på 3 forskjellige moduser og 20 baner. Karakterene har litt wonky physics, noe jeg tidligere har etablert at jeg har et ganske dårlig forhold til. Her treffer Party Animals en sweet spot, der det er morsomt og ikke irriterende. En faktor som krydrer spillopplevelsen er bruk av våpen, alt fra en fisk til en laserpistol kan gi deg en fordel i kampens hete. Når man blir slått ut kan man også bidra ved å kaste bananer og bomber inn på banen for å gjøre det vanskeligere for de siste i kampen. 

Å kunne sabotere en duell med en fallem er fantastisk gøy...sammen med andre i samme rom.

Selv om Party Animals er en gavepakke for de som har en god gjeng å spille med og som er sultne på flere gode «brawls», er det noen faktorer som trekker helhetsinntrykket ned. For det første; dette spillet er stappa med mikrotransaksjoner, selv om du betaler for spillet. Er det dette de har brukt tre år på å finpolere siden demoen kom? Jeg blir i alle fall skuffa, dette hører ikke hjemme synes jeg. For det andre, så er det ingen mulighet til å spille offline eller remote play sammen gjennom Steam. Denne funksjonen ble annonsert, men senere trukket tilbake. 

Jeg gir fra meg pennen til Onsdagsdiktaturet, som gir sin oppsummerte anbefaling: 

Det er et par suksessfaktorer som er helt avgjørende for at Party Animals skal være gøy. Det første er en større gruppe venner og kjente. For der Fall Guys kan være gøy selv alene, så løftes Party Animals av at du på Discord kan høre raseriet fra den du akkurat smalt veggemellom med en forvokst kjærlighet på pinne. Vi anbefaler fra seks til maks antall spillere, åtte. Her er helt sikkert Nerdelandslagets kjellerstue på Discord et veldig godt utgangspunkt.

We all kill on a hollow submarine! Hollow submarine! Hollow submarine.

Er du en del av en gjeng som liker Pummel Party, Fall Guys og Gang Beast så er dette et 80/100 spill, og av erfaring vet vi at om det hadde vært offline multiplayer så hadde det vært 100/100 når gjengen samles i sofaen klokken 03:00 natt til Søndag. Spiller du dette alene, synker scoren fort til 40/100.

Oversatt i epler, og med mine subjektive vurderinger, gir jeg førsteinntrykket av Party Animals 70 / 100 epler. 

Poengsum

70/100

epler