FIFA 22

Sebastian Brynestad
30 sep. 2021
PlayStation 5

Hvem skulle ha trudd, hæ? For en overraskelse! Et nytt FIFA!

Og spørsmålet er: Er det bra?!

Kjente og kjære spillere, lag og funksjoner er tilbake, alt fra karrieremodus til rosinen i pølsa FUT: Det er ingen tvil om at det nye FIFA er et svært bra spill. Det er mange robuste single player og multiplayer modes, som karrieremodus, couch co-op og versus, online versus osv osv osv.

Det er ikke mye nytt på den fronten, men det fungerer som vanlig godt og har lang levetid.

Volta fotball er også på plass; En herlig Street Football. Five Aside, fotballtennis og masse annet gøy!

VOLTA FOOTBALL

Det er en solid pakke for en casual fotballentusiast på alle nivåer, både solo og online.

En fotballkraftpakke!

Grafikken er også svært god, både på current og next-gen. Jeg spiller på PS5 og det ser pent ut, men blåser meg ikke av banen (pun intended). Loadetider, menyer og annet flyter likevel bedre enn noen gang, og bortsett fra en og annen kosmetisk bug er det smooth og knirkefritt. Men så veldig next-gen føles det ikke, rent visuelt.

Men!

På banen generelt, og da viktigere, i modusen Fifa Ultimate Team eller FUT, som er FIFAs trekkplaster, hvor man via spilling og / eller mikrotransaksjoner og oppgaver bygger sitt eget lag og konkurrerer mot andre spillere føles i FIFA 22 deiligere enn noen gang!

Fifa Ultimate Team

Nå er nemlig ikke lenger farten på spillerne alt! Styrke, posisjonering og pasninger er viktigere enn noen gang, noe som gjør at man har langt større muligheter i lagbygging, og at store plugger som Haaland og Lewandovski nå faktisk kommer til sin rett.

Kort fortalt føles det hele mer som fotball. Ja, det scores mye mål. Ja, fart er fortsatt bra, men man kan legge opp lag og taktikk etter spillestil, og det gjør det morsommere en noen gang å bygge lag i FUT!

Jeg skal ikke reklamere så mye for denne modusen, fordi den har mye mikrotransaksjoner. Selv om du kan bygge et svært godt lag over tid uten å bruke en krone, så spiller FUT på gamblingprinsipper med tilfeldige innholdspakker med kort, og fristelser rundt hver eneste sving med pakker man selvfølgelig kan kjøpe for ekte penger også.

Når det er sagt: Jeg ser på FUT som en av mine hobbyer, og setter av hvor mye jeg skal bruke i løpet av et år, for modusen er svært robust, og det er masse innhold og turneringer med store belønninger, så det er fullt mulig å kose seg her med et lite budsjett - eller uten en eneste krone! Likevel burde modusen uten tvil ha 18 års aldersgrense slik som den ser ut idag.

Burde du kjøpe det nye fifa?

Liker du fotball og å spill fotbalspill alene eller med venner? Da er svaret JA! Er du en FUT-entusiast som meg er svaret et rungende HEEEEELL YES - for FIFA er bedre enn noen gang. Lydeffekter, og ikke minst soundtracket leverer som alltid! Vår egen Musti er faktisk representert med en låt, hvor fett er ikke det?

FIFA finner ikke opp kruttet på nytt, men de små tweaksene og den nye følelsen og innpakningen er svært god. Det føles ikke så next-gen som jeg hadde håpet, men etter ca 25 timer gir jeg FIFA 22 88 av 100 Steffen Iversen'er som tar litt innlegg!

Poengsum

88/100