Detective Pikachu Returns

Ida Horpestad
18 okt. 2023
Nintendo Switch

Detective Pikachu - I DO NOT choose you.

Vår alles lille pelskling, Pikachu, er tilbake! Nå med en veldig søt detektivhatt, på nye eventyr, for både han og vi har fått et kall. Et kall om å løse de største mysteriene i Ryme City. 

Vi får altså være med Tim Goodman og hans fars Pikachu, nemlig detektivutgaven av denne pokèmonen på reisen fra mysterie til løsning. For de som har sett filmen om detektiv Pikachu, så foregår dette spillet i samme tidsrom. Vi får altså vite at Tims far som også var detektiv, Harry Goodman, er forsvunnet. Tim har teamet opp med Pikachu for å løse flere kriminalsaker som foregår i Ryme City, etter den forferdelige hendelsen med stoffet «R» som fikk pokèmon til å gå berserk for to år siden. 

...det samme kan ikke sies om utviklerteamet.

Tim og Pikachu kan forstå hverandre, noe som er helt unikt for denne duoen. Dermed kan både Tim og Pikachu intervjue både mennesker og pokèmon for å komme til bunns i byens mysterier. Pikachu kan også får hjelp fra andre pokèmon, ettersom de har unike evner. Det hele starter med et tyveri, der en mystisk og verdifull juvel har blitt stjålet. Det viser seg derimot at dette er en del av et mye større plott, som skal ta mye lengre tid å løse. 

Detective Pikachu Returns går for det aller meste ut på å intervjue mennesker og pokèmon, for deretter å sette sammen ledetrådene og komme til en konklusjon. For en som meg, som sjeldent introduserer meg for alle innbyggerne hver gang karakteren min kommer inn i en ny by i et spill vanligvis, er dette ikke helt innertier. Detektivarbeidet er også på et fordummende nivå som ganske raskt blir demotiverende. Altså, det er som å spille den pedagogiske delen av en barne-TV episode i 10 timer. På linje med «hvilken av disse fiskene er både grønn og har tre øyne? Hmmm.. denne er grønn, men har bare to øyne.. denne har tre øyne, men er blå…» ja, du skjønner tegninga. Du er så overlegent den smarteste i rommet gjennom hele dette spillet. 

NEI, NÅ ORKER JEG IKKE VENTE MER.

Det som er synd, er at det håpløse detektivarbeidet kaster skygge over en historie som egentlig er ganske fin. Det handler om vennskap, tillitt, familie og sameksistens mellom mennesker og pokèmon. Men igjen, for deg som har sett filmen Detective Pikachu så er ikke dette noe nytt krutt i påsen. Spillet tilbyr noen få, veldig enkle puzzles, som var et fint avbrekk fra intervjuer. Man får også lære mer om mange forskjellige pokèmon og selvfølgelig hjelpe de med hverdagslige utfordringer. 

Ett pluss i et ganske kjedelig spill, er at Detective Pikachu returns har humor. Det kommer noen saftige linjer fra Pikachu i ny og ne, det er noen herlige referanser og tidvis komisk overspilling. Designet på spillet synes jeg ikke holder mål. Jeg synes rett og slett ikke det ser bra nok ut til å være et spill fra en av de største utviklerne i 2023. Det meste ser veldig flatt ut og kjapt utført. 

Det mest actionfylte gameplayet i Detective Pikachu Returns er denne quick time-eventen.

For å oppsummere, er jeg veldig skuffet over hele denne spillopplevelsen. Gameplayet ble veldig fort kjedelig og jeg ble ikke utfordret på noe nivå annet enn utholdenhet. Det ser ikke bra ut, historien er fin, men også litt for kjedelig når man har sett filmen om detektiv Pikachu. Den får noen poeng for humor og varme, men jeg synes vi skal forvente mer av The Pokémon Company og Nintendo.  

Jeg gir Detective Pikachu returns 20/100 epler. 

Poengsum

20/100

epler